چرا خودمان را با دیگران مقایسه می کنیم .

  • مقدمه :

یکی از مخرب ترین عادت های روزمره ما  این است که به صورت مستمر  زندگی و خودمان را با دیگران مقایسه می کنیم مفهوم مقایسه اجتماعی برای اولین بار توسط فستینگر (۱۹۵۴) نامگذاری شد و به طور کامل توسعه یافت، او این فرضیه رو مطرح کرد که ما نمی‌تونیم نظرات و توانایی های خودمون رو به طور دقیق قضاوت کنیم و در عوض به مقایسه خودمون با افراد دیگه برای تشکیل یک ارزیابی تکیه می‌کنیم.

. اگر این رفتار را کنار بگذاریم موفقیت های زیادی به سمت ما می آید! اما چطور باید مقایسه خود با دیگران را کنار گذاشت؟ شما ماشین ، خانه، شغل، کفش، پول، روابط، محبوبیت اجتماعی و غیره را مقایسه کنید. و در پایان، اعتماد به نفس خود را کاهش داده و احساسات منفی و مخرب  زیادی در خود تان و زندگی روزمره ایجاد می کنید. پس چه کاری می توانید انجام دهید؟ چگونه می توان دست از این عادت برداشت؟در این مقاله با بررسی عوامل مقایسه خود با دیگران و ارائه راهکارهایی ساده به بیان این موضوع می پردازیم .

مقایسه کردن چیه؟

مقایسه یعنی بررسی و ارزیابی شباهت‌ها و تفاوت‌های دو یا چند چیز، فرد یا مفهوم. مقایسه با یا مقایسه خودمان  با دیگران برای گفتن اینکه چیزی شبیه چیز دیگری است استفاده می شود. مقایسه زمانی استفاده می‌شود که به دو چیز نگاه می‌کنید تا متوجه شوید که آنها یکسان یا متفاوت هستند یا برای توصیف اینکه از چه جهاتی شبیه یا متفاوت هستند. در سال های اخیر، استفاده از «مقایسه با» افزایش  یافته است، اما بسیاری از افراد «مقایسه با» را برای هر دو معنی، به ویژه در عبارت «مقایسه با» به کار می برند.

چرا خودمان را با دیگران مقایسه می کنیم ؟

نیاز به تایید اجتماعی

فشارهای روحی و روانی

نگران قضاوت های  مردم هستیم

کمبود عزت نفس

همه ما می دانیم که چمن آن طرف همیشه سبزتر نیست. با این حال، بیشتر اوقات خودمان را در حال فکر کردن به حیاط همسایه‌مان می‌اندازیم، آرزو می‌کنیم که ای کاش حیاط ما بود. چرا این کار را می کنیم؟ و چه خطراتی پشت مقایسه خود با دیگران وجود دارد؟اگر تا به حال از خود پرسیده اید که «این فقط من هستم؟»، اجازه دهید به شما اطمینان دهیم که پاسخ منفی است. دلیل اینکه شما ممکن است خود را با دیگران مقایسه کنید یک گرایش بسیار رایج انسانی است و ریشه در تکامل دارد.”انسان ها “حیوانات اجتماعی” هستند و اجداد ما همیشه در گروه زندگی کرده و زنده مانده اند. “مقایسه خود با دیگران به عنوان یک جهت گیری عمل می کند تا ببینید ما در یک گروه در چه جایگاهی قرار داریم و آیا باید برای بهبود عملکرد یا موقعیت خود اقداماتی انجام دهیم.”

مقایسه کردن چه تاثیرات  منفی در ما به وجود می آورد ؟

  1. افزایش استرس و اضطراب
  2. حرص خوردن
  3. احساس ناامنی و نارضایتی
  4. کاهش اعتماد بنفس
  5. رخشمگین و ناراضی می شویم
  6. قدردان نیستیم
  7. توقعات غیرواقعی خواهیم داشت
  8. بی علت احساس حسادت می کنیم
  9. کم کم طرز فکرتان غیرمنطقی می شود

راهکارها:

  1. تمرکز بر داشته های خودمان
  2. تعیین رسالت و اهداف خودمان
  3. پذیرش تفاوت ها در زندگی
  4. شکرگزار داشته های که داریم باشیم  
  5. از موفقیت دیگران خوشحال شوید
  6. روی خودتان سرمایه گزاری کنید
  7. حرص و حسادت نورزید
  8. خودتان را باور داشته باشید
  9. تغییر از درون خودتان آغاز می شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *